Pyrénées de cirque      Pirineos de circo      Pirineus de circ

Enregistrer au format PDF

El programa Interreg

Toutes les versions de cet article : [català] [Español] [français]

INTERREG és un programa europeu l’objectiu del qual és estimular i fomentar la cooperació transfronterera.
Els projectes finançats per fons INTERREG reforcen el potencial econòmic, social i cultural de les regions frontereres i afavoreixen la coherència econòmica i social dins de la Unió Europea.

Programa cofinançat pel FEDER, INTERREG inaugura la quarta generació. Després d’ INTERREG (1991-1993), INTERREG II (1994-1999) i INTERREG III (2000-2006), INTERREG IV és el que omple el període de la programació del 2007-2013.
El programa INTERREG IV es beneficia d’una dotació de 6.440 milions d’euros que són quasi el 74 % del pressupost total de l’objectiu de Cooperació Territorial Europea. L’objectiu d’aquest programa és millorar la qualitat de vida de la població i el desenvolupament sostenible dels sistemes econòmics i territorials transfronterers a través de la cooperació social, econòmica, ambiental i cultural.

La dotació financera del Programa Operatiu Espanya/França/Andorra és de 168 milions d’euros.

S’estructura en quatre eixos prioritaris :
- Eix prioritari 1 - Reforçar la integració transfronterera i valoritzar les complementarietats en l’àmbit de les activitats econòmiques, d’innovació i del capital humà.
- Eix prioritari 2 - Valoritzar el territori, el patrimoni natural i cultural en una lògica sostenible. Protegir i gestionar els recursos ambientals.
- Eix prioritari 3 - Millorar la qualitat de vida de les poblacions a través d’estratègies comunes d’estructuració territorial i de desenvolupament sostenible.
- Eix prioritari 4 - Assistència tècnica.

Web del POCTEFA


Graphisme : Creadores de Ocio Crédits photos : la Grainerie, APCC, Poussière d’Image, Fanette Bruel, Guillaume Gouache, Eva Ferres.

Extranet | | Plan du site | Suivre la vie du site RSS 2.0 | Agenda