Pyrénées de cirque      Pirineos de circo      Pirineus de circ

Accueil > Socis

Socis

Toutes les versions de cet article : [català] [Español] [français]

Enregistrer au format PDF

El projecte Circ que o ! té vuit socis espanyols i francesos i té el suport de diversos socis institucionals.

ARAGÓ

AMZ – Asociación de malabaristas de Zaragoza

AMZ agrupa a professionals i aficionats de totes les disciplines de circ a la ciutat de Saragossa.
Administra espais adaptats per assajar i treballar en les arts del circ.

Creada fa 18 anys, ha desenvolupat diverses activitats com el Garibolo, reunió del circ aragonès (novena edició el 2008) i Encuentros Internacionales de Malabaristas de Villanueva de Gállego (5a edició).

Logo AMZ
Fray Luis Urbano, 62 local
50002 Zaragoza
+34 976 481 744
http://elblogdelaamz.blogspot.com/

Asociació cultural Animahu

Aquesta associació neix amb el Festival de circo y animación de Huesca el 2006.
Aquest festival s’inclou en la dinàmica de les Festes de San Lorenzo que ha rebut la qualificació de “festa d’interès turístic nacional”. Es dirigeix a un públic molt ampli, tant turístic com familiar.

L’organitzen conjuntament amb l’Ajuntament d’Osca i Animahu. Es deriva de la companyia de teatre Producciones Viridiana a Osca.

Té una programació oberta al circ, al teatre i a la música. Amb espectacles a l’escenari i a l’espai públic.

L’activitat de l’associació vol desenvolupar-se durant tot l’any i vol ampliar les seves actuacions a la província d’Osca amb un programa reforçat i accions dins l’àmbit de la formació dirigida al públic jove.

Logo Animahu
C/ Gibraltar 27 A
22006 Huesca
+34 974 245 118
www.animahu.com

Ajuntament de Jaca

La ciutat de Jaca és la seu del festival de fi de projecte.
Aquesta acció suposa una oportunitat per a la ciutat de desenvolupar un projecte al voltant de les arts del circ en el seu territori i dirigir-se a la seva població alhora que reforça la seva política turística.
La ciutat acollirà diverses activitats del projecte i posarà a la seva disposició diverses instal·lacions (centre cultural, centre de congressos...)

Al voltants de Jaca, el territori també s’implica en el projecte ja que la Comarca de la Jacetania cofinancia el projecte, així l’acció Circo y Naturaleza se celebrarà al seu territori, amb el festival Jacetania Circus.

Logo Jaca
C/ Mayor, 24
22700 Jaca
www.jaca.es

CATALUNYA

APCC - Associació de professionals de circ de Catalunya

APCC té per objectiu la cohesió del sector del circ i la seva normalització, la difusió d’informació en tots els aspectes a fi de situar aquesta realitat dins el marc cultural que li correspon, al costat d’altres arts de l’escena.

Per aconseguir aquest objectiu, l’APCC treballa estretament amb les administracions i les organitzacions del sector a través de projectes i estudis que donen suport a la formació, la creació i la producció. També promocionen circuits de difusió, el patrimoni històric, els marcs fiscals i del mercat de treball.

D’aquesta forma, l’APCC ha pogut treballar amb la Generalitat de Catalunya en un pla de desenvolupament de ls arts del circ al territori català : el pla integral de las arts del circ.

Els serveis que l’APCC ofereix als seus associats són :
- Acompanyament, orientació i suport als artistes i a a les companyies, informació específica del sector.
- Ofertes de treball, invitacions per projectes de festivals, subvencions, actualitat, formació…
- Formació contínua dels professionals.

L’APCC se encarrega, també, de la gestió de la Central del Circ, espai d’entrenaments, assajos i creacions que es va inaugurar en una fase provisional sota carpa al Parc del Fòrum de Barcelona el juliol de 2008.


La Central del Circ
Parc del Fòrum
Esplanada del Fòrum s/n
08019 Barcelona
+34 935 972 441
www.apcc.cat
www.lacentraldelcirc.cat
Contacte : Juliette Beaume
creacio[at]lacentraldelcirc.cat

Associació de circ Rogelio Rivel

L’Escola de Circ Rogelio Rivel, fundada el 1999 per un grup de professionals inquiets per la manca d’estructura de formació a Catalunya. Està gestionada per l’Associació de Circ Rogelio Rivel, els objectius de la qual són : la pedagogia i el coneixement de les artes del circ i la preocupació constant pel reconeixement del treball dels artistes circenses.

L’Escola de Circ Rogelio Rivel és membre de la FEDEC (Federació Europea d’Escoles de Circ). És escola de formació preparatòria i professioal de les arts del circ i única escola de formació de professionals en les arts del circ de Catalunya.

L’oferta d’activitats de formació és la següent :
- Escola de formació preparatòria de les arts del circ : el programa de formació és de, aproximadamente 2.100 hores. Está repartit en dos anys acadèmics, d’octubre a juny.
- Escola professional pel treball d’una especialitat : programa destinat a alumnes amb cert nivell tècnic. Creació i difusió d’un espectacle.
- Tallers regulars i intensius : Tallers de circ destinats, por una parte, als professionals que desitgin aprofundir el seu treball tècnic en la seva especialitat o ampliar els seus coneixements y, per altra part, als aficionats que desitgin iniciar-se en les arts del circ.

Logo ECRR
C/Portlligat 11-15
08042 Barcelona
+34 933 506 165
www.escolacircrr.com
Contacte : Tere Celis / Mercè Vilalta
coord[at]escolacircrr.com

MIDI-PYRÉNÉES

La Grainerie – Fabrique des arts du cirque et de l’itinérance

La Grainerie, fàbrica que es dedica, principalment, a les arts del circ i al món itinerant.
Aquest lloc de pràctiques compartides es concep com un espai de projectes, una eina al servei dels actors del terriotri (artistes, professionals, aficionats...). Es tracta d’un espai de recursos i mutualització on s’elaboren conjuntament pràctiques artístiques i socioculturals amb ciutadans, professionals i artistes.

Camps predilectes :

- Es posa l’espai de treball i de gestió a disposició per a l’entrenament, assajos i creació.

- Acompanyament de projectes artístics i econòmics, posada en xarxa, punt de recursos.

- Coordinació i construcció conjunta de projectes : la Grainerie ha adquirit experiència en la gestió de partenariados. Per exemple : Caravane de Cirques reuneix vuit comunes i a deu socis associats dins l’àrea metropolitana de Toulouse.

- Aquesta fàbrica també ha pogut incrementar el valor d’aquests coneixements en la realització de dos projectes d’euroregió i després en el treball de disseny col.lectiu del projecte Circ que o !

- Mutualització de mitjans : la Grainerie és en ella mateixa una entitat de mutualització entre equips artístics i culturals que han decidit posar en comú espais mitjans tècnics i humans.


61 rue St-Jean
31130 Balma
+33 (0)5 61 24 33 91
www.la-grainerie.net

Le Lido - Centre municipal de les arts del circ

Le Lido participa activament en la renovació del circ contemporani a nivell europeu, s’ha convertit en els últims anys en un lloc privilegiat de la formació artística.
Constitueix un lloc amb recursos accessible al gran públic i també a l’especialitzat.

El Lido és un soci dinàmic de la xarxa europea d’escoles de circ i es caracteritza pels seus intercanvis amb els artistes i les companyies professionals nascudes entre les seves parets.
Concreta el seu projecte al voltant de quatre eixos :
- Una escola de circ d’aficionats i formació d’animadors.
- Un pla d’estudis de formació professional en dos anys, molt conegut, tant en l’àmbit nacional com europeu.
- Un dispositiu d’inserció professional d’un any (iniciat conjuntament amb Circuits Scène Conventionnée d’Auch).
- Un estudi de creació que preveu l’acompanyament de joves artistes durant l’execució del seu projecte artístic.

El 2008, el Lido s’uneix a la Grainerie en la construcció conjunta de Caravane de Cirques.

Logo Lido
14, rue de Gaillac
31500 Toulouse
+33 (0)5 61 11 16 10
www.lido.toulouse.fr

CIAM - El Centre d’Iniciatives Artístiques de la Universitat de Toulouse Le Mirail

El CIAM és un centre de creació, d’experimentació de les formes contemporànies de l’art i de difusió d’espectacles en viu. Més de 130 espectacles professionals gratuïts es realitzen al campus durant l’any universitari.
El CIAM proposa també tallers de pràctiques per a amateurs.

El febrer de 2009 s’inaugurà un nou espai, La Fabrique, dedicat a l’art i a la cultura. Té 3.500 m2 equipats amb una sala d’espectacles i tallers d’assaig per a dansa, arts plàstiques, teatre, música...

La Universidad de Toulouse Le Mirail pretén, amb aquest espai singular a Europa, convertir-se en Polo d’Excelència Europea per a les formacions artístiques. El CIAM ha estat seleccionat dins del marc del programa Cultura 2007-2013 per a un projecte de creació en col.laboració amb les universitats de Rumania i Polònia (Música, Teatre, Disseny,Cinema). Quant a les arts visuals, es desenvolupa una acció en el marc de l’Euro-Mediterrània, gràcies a l’associació entre la Universitat i socis externs - La Grainerie, Le Lido, Escola Rogelio Rivel - per desenvolupar formacions qualificades, vinculades a les arts del circ, la dansa contemporània i el teatre.

Actualment s’està preparant un Màster Europeu en Arts en viu. En el marc de Circ que o ! la Universitat desenvoluparà les competències adquirides en relació a la traducció i adaptació d’obres d’espectacle en viu amb dispositius innovadores.

Logo UTM
Université Toulouse Le Mirail
5 allées Antonio Machado
31000 Toulouse
+33 (0)5 61 50 44 62
www.ciam-univ-toulouse2.fr


Graphisme : Creadores de Ocio Crédits photos : la Grainerie, APCC, Poussière d’Image, Fanette Bruel, Guillaume Gouache, Eva Ferres.

Extranet | | Plan du site | Suivre la vie du site RSS 2.0 | Agenda